1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη βρώμη.
2. Χτυπάμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα με τη βρώμη και τις σταφίδες/ξηρούς καρπούς.
3. Βάζουμε το μείγμα σε κουταλιές πάνω σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε με ένα πιρούνι, διατηρώντας το στρογγυλό σχήμα.
4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά. Το μείγμα είναι αρκετό για περίπου 5 δωδεκάδες μπισκότα.