Γλυκές συνταγές DONUTS ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
recipe-page-banner-icon-blue
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

1. Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το γάλα και τη βανίλια.

2. Παράλληλα, ανακατεύουμε τη βρώμη με τη μαγιά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε τις θήκες για τα donut και γεμίζουμε με το μείγμα.

4. Ψήνουμε τα donut για 20 λεπτά και αφού κρυώσουν εντελώς, τα αφαιρούμε από τις θήκες τους.

5. Παράλληλα, φτιάχνουμε το γλάσο: σε ένα κατσαρολάκι πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε 6 κουταλιές γάλα σόγιας με το κακάο και όση ζάχαρη πάρει, μέχρι να δέσει.

6. Μόλις κρυώσει λίγο το γλάσο, περιχύνουμε τα donuts και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.

Υλικά

    250 γρ. βρώμη Quaker
    2 αυγά
    Ζάχαρη (όσο χρειαστεί)
    1 κ.γ. μαγειρική σόδα
    2 κ.γ. μαγιά
    2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
    Γάλα σόγιας  (ή της επιλογής σας)
    3 κ.σ. σκόνη κακάο
    12 ψιλοκομμένα αμύγδαλα

     

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: