Πασχαλινά Κουλούρια

Κατηγορία: Πρωινό,Επιδόρπιο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
- ½ φλ. Τσαγιού γάλα φρέσκο (3,5% λιπαρά)
- ½ φλ. Τσαγιού χυμό φρέσκο πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φιαλίδια άρωμα βανίλιας
- ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής (σκόνη)
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 600 γρ. Quaker (τα έχουμε κονιορτοποιήσει (αλεύρι) στο μίξερ)
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1ο: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη στο μίξερ.
ΒΗΜΑ 2ο: Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
ΒΗΜΑ 3ο: Παράλληλα σε μία άλλη λεκανίτσα ρίχνουμε τη σόδα, αλάτι, βανίλια και το τριμμένο Quaker και τα ανακατεύουμε καλά.
ΒΗΜΑ 4ο: Στη συνέχεια,αναμειγνύουμε τα υλικά και από τις δύο λεκάνες μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
ΒΗΜΑ 5ο: Σιγά – σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι, όσο όμως χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη εύπλαστη και να μην σας κολλάει στα χέρια.
ΒΗΜΑ 6ο: Βάζουμε τη ζύμη στην άκρη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30΄λεπτά. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη ή βούτυρο. Φτιάχνουμε σε διάφορα σχέδια κουλούρια και με ένα πινέλο αλείφουμε τη ράχη τους με κρόκο αυγού, πασπαλίζοντάς τα με Quaker.
ΒΗΜΑ 7ο: Τέλος, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
 

Δείτε απολαυστικούς συνδυασμούς για το πρωινό σας