1. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 100oC.
2. Βάλτε σε 12 φορμές για muffins τις αντίστοιχες χάρτινες φόρμες ψησίματος.
3. Σε μέτριο μπολ ανακατέψτε καλά το Quaker, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ολικής αλέσεως και 1/2 κούπα καρύδια.
4. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και το cream cheese μέχρι να αποκτήσουν κρεμώση υφή.
5. Προσθέστε το γάλα, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
6. Αδειάστε το μείγμα στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε πάλι. (προσέξτε να μην διαλυθούν εντελώς τα υλικά).
7. Γεμίστε τις φόρμες κατά τα 3/4 και συμπληρώστε με καρύδια.
8. Ψήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχει να ροδοκοκκινίσουν.
9. Αφήστε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λέπτα, πριν βγάλετε τα muffins.
1/2 κούπας μαύρη ζάχαρη
1/3 κούπας μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
85 γρ. cream cheese
2/3 κούπας γάλα
1 αυγό 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα Quaker
1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουτ. σούπας baking powder
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι