1. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τη βρώμη με το νερό και το χυμό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε μπολ.
3. Παράλληλα φτιάχνουμε τη sauce, σιγοβράζοντας τα υλικά σε κατσαρολάκι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν.
4. Γαρνίρουμε πάνω από τη βρώμη και απολαμβάνουμε, αφού προσθέσουμε ξύσμα φρέσκου πορτοκαλιού.
2 φλιτζάνια βρώμη Quaker
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Sauce πορτοκάλι-cranberry:
1/3 φλιτζανιού χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
1 ½ φλιτζάνια φρέσκα cranberries