Συνταγή
Μεταφέρω τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER σε ενα μίξερ ή blender, και τις μετατρέπω σε λεπτή σκόνη. Προσθέτω το baking powder, το αλάτι και τη κανέλα και ανακατεύω καλά. Λιώνω το βούτυρο και το προσθέτω στο γάλα βρώμης. Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Σε ένα μπωλ, συνδιάζω τα στερεά με τα υγρά υλικά, ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέχρι να ενυδατωθεί η βρώμη. Αν το αφήσω παραπάνω θα σφήξει αρκέτα. Στην περίπτωση αυτή, προσθέτω λίγο γάλα παραπάνω και ανακατεύω μέχρι να γίνει λίγο πιο αραιό. Προθερμαίνω ένα τηγάνι σε μέτρια φωτία και το αλείφω με λίγο βούτυρο. Προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας από το μέιγμα και ψήνω για λίγα λεπτά απο τη μια μερία μέχρι να γίνει συμπαγές το pancake και να μπορώ να το γυρίσω. Ψήνω και από την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρω με πραλίνα φουντουκιού, ροδέλες μπανάνας, φρεσκο-καβουρδισμένα αμύγδαλα και τραγανές μπουκιές βρώμης QUAKER με σοκολάτα γάλακτος. Προαιρετικά, προσθέτω σιρόπι σφενδάμου ή
χαρουπόμελο.
απο την Alexandra Mitsiou
Υλικά
Για τα pancakes:
120 γρ νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER
130 ml γάλα βρώμης ή γάλα ριζιού
1 αυγό - περίπου 50 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουτ. σούπας καλής ποιότητας βούτυρο
1 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή χαρουπόμελο
½ κουτ. γλυκού baking powder
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Για τη διακόσμηση:
Πραλίνα φουντουκιού
1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
6 κουτ. σούπας τραγανές μπουκιές βρώμης QUAKER με σοκολάτα γάλακτος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Πολυμίξερ
Μπώλ
Τηγάνι
Σύρμα