1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη και τη μαγιά με τα δάχτυλά μας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, αυγά, λάδι και αλάτι) και ανακατεύουμε ξανά.
2. Προσθέτουμε σταδιακά 1 ½ φλιτζάνια νερού σε θερμοκρασία δωματίου, λίγο λίγο. Ζυμώνουμε για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο. Σε περίπτωση που η ζύμη είναι τραχεία ή ξηρή, προσθέτουμε σταδιακά λίγο ακόμα νερό.
3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
4. Απλώνουμε αλεύρι στο τραπέζι και με έναν πλάστη δουλεύουμε τη ζύμη.
5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι για ψωμί και σκεπάζουμε ξανά με σελοφάν. Περιμένουμε ακόμα 40 λεπτά για να φουσκώσει.
6. Βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο (τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 230 βαθμούς) για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
7. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει, κόβουμε 2 φέτες και σερβίρουμε με φέτες αβοκάντο, λεμόνι, λάδι και αλάτι. Γαρνίρουμε με φέτα, ρόκα και κομμάτια ντομάτας για το ιδανικό brunch!
Για το ψωμί:
2 ½ φλιτζάνια βρώμη Quaker
2 ½ φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι μαγιά 15g
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
1/4 του φλιτζανιού λάδι
1/2 κ.σ. αλάτι
λίγο γάλα
Toppings:
Αβοκάντο
Ντομάτα
Cottage cheese ή φέτα
Λεμόνι
Ρόκα
Λάδι, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά