1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφριά 1 ταψάκι περίπου 23x13 εκ
2. Συνδυάζουμε τη βρώμη και το γάλα σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, το φυτικό έλαιο και ανακατεύουμε ξανά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα στερεά υλικά: το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα της βρώμης στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά (χωρίς όμως να τα παρανακατέψουμε). Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι.
4. Ψήνουμε για 60 έως 75 λεπτά ή έως η κρούστα να ροδοκοκκινίσει και η οδοντογλυφίδα να βγαίνει από το κέντρο καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, αφαιρούμε από το ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Διατηρείται στο ψυγείο τυλιγμένο καλά.
250ml γάλα της επιλογής σας
125ml φυτικό μαγειρικό έλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150g αλεύρι ολικής άλεσης
100g καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
300g τριμμένα καρότα
100g σταφίδες
100g ψιλοκομμένα καρύδια
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα