Γλυκές συνταγές ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ QUAKER ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce850812
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

Δες βήμα – βήμα τη συνταγή της Madame Ginger σε video εδώ

  1. Ετοιμάζουμε τις καριόκες. Βάζουμε σε μπολ τις τραγανές μπουκιές Quaker.
  2. Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα (ή το φυτικό ρόφημα) και λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  3. Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει η κουβερτούρα και να σχηματιστεί ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε λίγο το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι του μπεν μαρί.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει και αποσύρουμε από το κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με τις τραγανές μπουκιές Quaker και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο πηχτό μείγμα.
  6. Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε απλωμένη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα, ρολάροντάς το καλά.
  7. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για 6 ώρες. Για να σχηματίσουμε καριόκες, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να τις τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο, ή να τις σερβίρουμε σε πιατάκι πασπαλίζοντάς τες με λίγο κακάο.
Υλικά

    200 γρ. τραγανές μπουκιές Quaker (απλή γκρανόλα)
    220 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
    100 ml φρέσκο γάλα ή φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
    50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο & έξτρα για το σερβίρισμα
    70 γρ. μαύρη ζάχαρη
    20 ml κονιάκ
    100 γρ. απαλό φιστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο ξηρού καρπού όπως αμυγδαλοβούτυρο ή φοντουκοβούτυρο)

     

     

     

     

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: