Γλυκές συνταγές SOFT ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ 
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce850812
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

Δες βήμα – βήμα τη συνταγή της Madame Ginger σε video εδώ

  1. Βάζουμε τις μισές νιφάδες βρώμης Quaker (150 γρ.) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρουμε το αλεύρι βρώμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης Quaker (150 γρ.), την κανέλα, το μοσχοκάρυδο τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά.Για την vegan εκδοχή των μπισκότων με λιναρόσπορο, βλέπε παραπάνω το veganize it!tip.
  3. Προσθέτουμε στο υγρό μείγμα το μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Ξεφλουδίζουμε το μήλο (δεν το κόβουμε νωρίτερα για να μην μαυρίσει). Τρίβουμε το μισό μήλο στο λεπτό τρίφτη και κόβουμε το άλλο μισό σε πολύ μικρά κομματάκια. Ενσωματώνουμε το τριμμένο μήλο και τα μισά κοματάκια μήλου στο μείγμα μας ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή με το χέρι. Κρατάμε τα υπόλοιπα κομματάκια στην άκρη.
  5. Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες (περίπου των 35 γρ.), τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και τις πατάμε ελαφρώς με το χέρι. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα κομματάκια μήλου στα μπισκότα και πιέζουμε ελαφρώς να μπουν μέσα στη ζύμη.
  6. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 16-17 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα έως να κρυώσουν τελείως.

* Για την vegan εκδοχή της συνταγής αντικαθιστούμε το αυγό με το flaxseed υποκατάστατο του: ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 κ.σ. λιναρόσπορο με 2 ½ – 3 κ.σ. νερό και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.

 

Υλικά

    300 γρ. Νιφάδες βρώμης Quaker
    2 κ.γλ. κανέλα
    1/4 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
    ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
    1 πρέζα αλάτι
    120 γρ. βούτυρο της προτίμησης σας, σε θερμοκρασία δωματίου
    75 γρ. μαύρη ζάχαρη
    75 γρ. καστανή ζάχαρη
    1 αυγό (ή 1 κ.σ. λιναρόσπορο για την vegan εκδοχή της συνταγής)
    1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 μεγάλο μήλο

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: