Αλμυρές συνταγές SCONES ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
recipe-page-banner-icon-blue
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί το οποίο λαδώνουμε ελαφρώς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το ενάμιση φλιτζάνι βρώμης, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις πιπεριές και το τυρί, ανακατεύοντας απαλά.

4. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό, ανακατεύουμε καλά, το προσθέτουμε στο μείγμα της βρώμης και αναμειγνύουμε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε διπλώνοντας 4 έως 5 φορές μέχρι να δέσει, προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί.

6. Απλώνουμε τη ζύμη στο αντικολλητικό χαρτί, την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 10 εκατοστά, πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές βρώμης και πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να ενσωματωθούν.

7. Κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια, απομακρύνοντάς τα ελαφρώς το ένα από το άλλο.

8. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Απολαμβάνουμε ζεστά.

 

Υλικά
    1 1/2 φλιτζάνια + 2 κ.σ. βρώμη Quaker

    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.σ. baking powder
    1/2 κ.γ. αλάτι
    1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
    1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά
    1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένες ψητές πιπεριές
    115g λευκό τυρί, σε τρίμματα
    2/3 του φλιτζανιού άπαχο γάλα
    1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
    1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: